Hur fungerar betting på E-sport?

I takt med att teknologin går framåt i en rasande takt blir även e-sport, och betting på e-sport, något som blir allt vanligare. Generellt har elektronisk sport blivit väldigt populärt. Det beror bland annat på att det är väldigt enkelt att spela det.

Vad innebär e-sport?

Först och främst kan det vara lönt att ta reda på vad e-sport faktiskt innebär. Det är inte alls så krångligt som det kan låta som. Om du är yngre spelar du och dina vänner det säkert själva, annars kan du räkna kallt med att dina barn eller barnbarn utövar e-sport.

En e-sport kan vara på olika sätt. Det behöver till exempel inte vara just en traditionell sport som fotboll eller hockey, även om e-sportligor inom Fifa och NHL är vanligt förekommande inom Europa.

Nej, istället är det rent av spel som CS, Dota 2, Fortnite och Call of Duty som är bland de populäraste e-sportspelen på marknaden. Det viktiga är egentligen inte spelet i sig, utan att det finns ett tävlingsmoment. Som i Fortnite till exempel, med Battle Royale. Där hoppar 100 spelare ner i samma värld, och sista laget att överleva vinner.

Betting på e-sport – så funkar det

Med tanke på att fotboll och Warzone är två helt skilda världar, bokstavligen talat, kan det vara svårt att förstå sig på hur betting på e-sport faktiskt fungerar. De flesta har bra koll på betting inom fotboll. Att man kan spela på vinst, antal mål, antal kort och mycket annat.

Oddsen ser däremot olika ut när det kommer till e-sportens värld. Till exempel är just vinster något av det vanligast förekommande istället. Det kan vara svårt att komma på vissa sidospel, men det beror på vinster.

I Fifa, NBA, Madden och så vidare är det lätt att ha spel som liknar de vanliga sporterna. Men om två lag gör upp i Dota 2 är det mycket svårare. Då är raka spel på vinster vanliga, även om kills eller handikappsspel (om ett lag vinner med x antal poäng) också finns.

Vilka spelbolag har betting på e-sport?

Är det lätt att beta på e-sport? Ja, faktum är att det inte är svårt alls. Det finns ingen garanti att alla spelbolag sitter på odds för e-sport, men många gör det.

Inte minst några av de största sajterna, så som Unibet och Bet365. De är duktiga på att bevaka de flesta evenemangen, i den ”verkligen” sportens värld, och inom e-sport. Fortsätter man leta går det även se att mindre kända spelbolag också har odds på e-sport.

Skillnaden på vanliga odds och esport-odds

Som tidigare nämnt är det svårt att spela exakt samma odds på fotboll i verkligheten och i en Fifa-match. Det beror på många faktorer. En av de tydligaste är att en Fifa-match håller på i ca 20 minuter, det vill säga 70 minuter kortare än en riktig fotbollsmatch.

Det här gör att det är svårare att spela på antal kort, även eftersom det inte blir samma hets mellan spelare och publik. Antal mål är dock fortfarande aktuellt. Det beror på att det går snabbare att förflytta den virtuella bollen än det gör i verkliga livet. Det är bara några av många saker som faktiskt kan skilja sig, även om det går att hitta en del likheter med.