Topp 5 bästa gamingheadset 2021

När det handlar om spel och gaming så är helhetsupplevelsen en viktig aspekt. Att spela dataspel ska vara både kul och ge en bra känsla. En huvudsaklig upplevelse är ljudet, och då är det viktigt att ha ett bra gamingheadset för bästa upplevelse. Det finns många olika typer och märken av headset att välja mellan, därför kan det vara bra att läsa på innan man bestämmer sig. En del vill ha trådlösa headset för att slippa ha sladdar överallt, medan andra vill ha headset med sladd. I den här artikeln kommer vi gå igenom de topp fem bästa headseten för gaming, samt vilka varianter av headset det finns.

Trådlösa gamingheadset

Trådlösa gamingheadset är något som blivit mer och mer populärt de senaste åren bland de som spelar mycket. Det kan kännas lite friare, samtidigt som man slipper alla sladdar. Dock så behöver ju ett trådlöst headset laddas ibland, och då behövs såklart en sladd. När trådlösa headset kom för ett par år sedan så var dom inte alls lika bra som dom är idag. Många anser till och med att dagens trådlösa headset är bättre än vanliga headset med sladd.

Gamingheadset med sladd

Den traditionella typen av headset är de med sladd. De var de första headset som introducerades till spelintresserade människor som sysslade mycket med dataspel. När headseten började användas så var det oftast utan mikrofon – till skillnad från idag där majoriteten av alla spelare använder mikrofon för att kunna kommunicera med dem de spelar med.

Topp 5 gamingheadset på marknaden 2021

1. Astro A20 Wireless

Astro A20 Wireless är enligt proffsen och de erfarna spelarna det bästa headsetet för gaming som finns ute på marknaden just nu. Det tar hem första platsen med anledning av sin lätta vikt, komfort och för att det är trådlöst och kompatibelt med konsoler som Xbox och Playstation. Prislappen ligger omkring 1200 kronor.

Betyg 5/5

2. Astro A50 Wireless

Andra platsen tar också Astro hem, dock med en annan variant i serien. Astro A50 Wireless är ett väldigt flexibelt headset med riktigt bra ljudkvalitet och lång räckvidd, vilket gör att man kan röra sig fritt i hemmet och fortfarande ha bra täckning. För detta headset får man betala cirka 3000 kronor.

Betyg 4/5

3. GSP 602

GSP 602 halkar in på en tredje plats med sitt imponerande ljud och grymma isolering. Det är också ett väldigt flexibelt headset som är bekvämt att ha på sig under en längre spelsession. Det är emellertid inte trådlöst. Prislappen springer dock iväg upp till cirka 2400 kronor, vilket är ganska dyrt för ett headset med sladd.

Betyg 4/5

4. JBL Quantum One

JBL är kända för sitt ljud och har varit det i många år. Även när det kommer till gamingheadset så visar de att de kan leverera bra produkter. Detta headset är en variant som känns lyxig samtidigt som det ger en riktigt bra och djup ljudupplevelse. Förvånande är att det inte kostar mer än cirka 2500 kronor, vilket inte är så farligt med tanke på tillverkaren.

Betyg 4/5

5. Logitech G733 Lightspeed

Sist men inte minst hittar vi Logitechs ultralätta G773 headset som finns i flera färger och väger nästan ingenting. Även om de inte har det bästa betyget när det kommer till ljud så är det ändå ett bra allround headset och ett billigare alternativ. Priset ligger omkring 1500 kronor.

Betyg 3/5