Heta spelreleaser vi ser fram emot 2021

År 2020 var på många sätt ett märkligt år, också inom gaming. Dels väntade vi under stora delar av året på att nästa generation TV-spelkonsoler skulle lanseras (Playstation 5 och Xbox Series X). Många av de största spelsläppen under året representerades bland det sista som skulle släppas för den tidigare generationen av TV-spel. En hel del spellanseringar påverkades dessutom av Covid-19, mestadels i form av förseningar. Nu står vi inför ett nytt år, en ny spelgeneration och många spelnyheter att se fram emot.

Far Cry 6

Det sjätte spelet i den populära Far Cry-serien blir en av årets första stora spelreleaser. Spelserien Far Cry har de senaste 10 åren gett oss stora spelvärldar att skapa kaos i. Förutom det har vi också fått några av spelvärldens mest minnesvärda antagonister: Vaas Montenegro (välspelad av Michael Mando, känd bland annat från Netflix-serien Better Call Saul) i Far Cry 2, Joseph Seed (Greg Bryk) i Far Cry 5 för att bara nämna några. I Far Cry 6 har det blivit dags för Giancarlo Esposito, mest känd som Gus Fring i Breaking Bad, att axla rollen som bad guy.

Diablo IV

Blizzard’s spelserie Diablo är en av de spelserier som innehåller spel som fortsätter att spelas av fans i åratal efter release. Diablo III släpptes 2012 och är fortfarande omåttligt populärt. Fyran kommer tveklöst, precis som föregångarna, ha ett djup som belönar spelare under lång tid. Exakt när den släpps återstår att se.

God of War: Ragnarok

God of War, det fjärde spelet i serien om Zeus son Kratos som släpptes till PS4 2018 var en uppskattad reboot av ett uppskattat spel-franchise. En spelserie som tidigare mest handlat om action visade sig kunna rymma en emotionell botten utan att göra avkall på spelglädjen. I Ragnarok kommer vi, den här gången på PS5, att än en gång få spendera tid med Kratos och hans son Atreus när de enligt uppgift ska iscensätta apokalypsen i Norge.

Horizon Forbidden West

Horizon Zero Dawn blev något av en sensation när det släpptes till PS4 2017. Framför allt fick spelet beröm för den fina grafiken och ett väldigt underhållande gameplay. Eftersom Horizon Zero Dawn relativt nyligen släpptes till PC har det återigen börjat talas om spelet. Om uppföljaren Horizon Zero West blir samma hit återstår att se. Att det kommer bli en snackis, det vet vi.

Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Breath of the Wild till Nintendo Switch ses allmänt som ett av de tio senaste årens, om inte tidernas, bästa spel. Detta trots att det knappt såg ut som ett modernt spel. Nintendo bevisade med Breath of the Wild att grafiken i spel inte är det viktigaste utan att det handlar om engagerande gameplay och en bra story. Det säger sig självt att många spelare väntar spänt på uppföljaren.

Overwatch 2

Till sist, ännu en titel från Blizzard. Det väldigt populära multiplayer-spelet Overwatch kommer antagligen få en uppföljare under året. Förmodligen kommer spelet innehålla mycket av det som vi är vana vid från föregångaren. Man har dock utlovat mängder av nya karaktärer och, förstås, nya spännande kartor