Fem gaming gadgets alla gamers måste ha

En erfaren gamer vet att man måste ha lite olika ”gadgets” för att få en optimal spelupplevelse. Det finns ett brett utbud på marknaden idag för just datorspel. Spelvärlden har blivit enorm och det utvecklas nya spel och speltillbehör hela tiden för att det ska vara smidigt att spela datorspel och locka fler spelare. Även om det går att spela datorspel ändå, utan en massa extra tillbehör, får man inte samma upplevelse och därför är det nödvändigt med vissa tillbehör. Det man måste ha när man spelar är en bra datormus, ett bra speltangentbord, ett bra headset, bra belysning och en bra spelstol. Det finns givetvis andra saker som också kan vara av intresse, men som inte är lika nödvändiga.

Datormus för gaming

När man spelar, gör man det oftast länge och därför är en bra datormus att föredra. På gamingmöss finns det också fler funktioner och knappar så att man lättare ska kunna navigera i spelen. En spelmus är anpassad just för att det ska gå snabbare under spelets gång och för bekvämlighetens skull. Den är mer ergonomisk än en ”vanlig” datormus, vilket gör att man inte belastar armen och handen lika mycket som man skulle ha gjort om man använder sig av en vanlig datormus.

Gamingtangentbord

Att ha ett bra och stort tangentbord är också viktigt eftersom man framför allt använder sig av det när man spelar. Även om man styr mycket med datormusen, så gör man det desto mer med tangentbordet. Det är bra att ha ett tangentbord med belysning då man som gamer sitter många timmar, även när mörkret faller. Då är det perfekt med ett tangentbord som lyser när det är lite mörkare.

Gamingheadset

När man spelar pratar man ofta med de man spelar med, därför är ett bra headset med en bra mikrofon viktigt. Gamers kommunicerar alltid med varandra, annars kan man inte utföra spelet korrekt, vilket resulterar i förlust så småningom. Därför finns det olika gamingheadset som är anpassade just för spel. Det är inte bara för spelet man pratar med varandra, utan också för gemenskapen och det sociala. Många klarar av att prata om annat som inte berör spelet under spelets gång och ett gamingheadset underlättar om man pratar mycket i spelet.

Bra belysning

Det är också bra att ha en bra belysning överlag, då ögonen annars kan bli överansträngda. Det är speciellt viktigt för de som spelar hela nätterna. Belysningen kan också hjälpa spelaren att hålla sig uppe om man ska spela i många timmar och dessutom ser man bättre om det är bra belysning.

Bra gamingstol

Man sitter ner och spelar, därför behöver man en bra gamingstol för att man ska kunna spela bekvämt. Att sitta länge och i samma ställning tar mycket på kroppen och det är inte speciellt ergonomiskt. Om man använder sig av en gamingstol som är anpassad för att sitta många timmar i blir det inte samma belastning för kroppen och man kan istället njuta av spelet under många timmar framöver. Dessutom är en gamingstol mycket bekväm att sitta i.