Bästa gamingstolen 2021

Som gamer kan stolen du sitter på vara helt avgörande för ditt spelande. Många sitter under väldigt långa sessioner och spelar med vänner, och då kan det vara en riktig befrielse att känna att man har rätt typ av stol. Gamingstolar är något som har blivit otroligt populärt under de senaste åren och allt fler väljer bort de klassiska kontorsstolarna, av många anledningar.

På marknaden finns det idag många olika modeller och märken att välja mellan. Det finns stolar för gaming som står direkt på golvet, utan några ben eller liknande, och det finns också gamingstolar som på många sätt kan liknas med kontorsstolar eller ”datastolar”, som många kallar dem. Skillnaden mellan en gamingstol och en kontorsstol är dock stor, även om de till synes kan se väldigt lika ut.

Skillnader mellan gamingstol och kontorsstol

När det är dags att köpa en gaming-stol är det inte ovanligt att överväga kontorsstolen som ett alternativ. Egentligen kan man säga att det finns stolar som håller en riktigt bra kvalitet inom båda kategorierna, men beroende på vad du ska använda stolen till kan valet se olika ut. Om du är en mycket van gamer som satsar stenhårt på att sitta i stolen vid varje spelsession kan det vara en god idé att satsa på gamingstolen framför andra alternativ. Ska du däremot använda datorn till andra saker också, t.ex. i samband med plugg eller arbete, kanske du behöver en kontorsstol istället.

Utöver användningsområde finns det fler saker som skiljer de båda stolarna åt. Generellt sett kan man säga att en gaming-stol är mycket dyrare i inköp och oftast håller de också en högre kvalitet. En kontorsstol kan du hitta för någon enstaka hundralapp, vilket inte gäller för gaming-stolar. Här får du räkna med en kostnad på 2000 kronor och uppåt istället.

Vilken gamingstol är den bästa?

Vilken stol ska man då välja om man är ute efter den absolut bästa? Här är det rekommenderat att du först tittar på dina behov och därefter sätter en budget. Genom att ta reda på vilka behov du har kommer det att vara lättare att välja en stol som passar. Det kan exempelvis vara så att du vill kunna spela och arbeta vid samma plats, eller så vill du sitta högt upp eller långt ner. När du har funderat på dina önskemål är det dags att sätta en budget. Som tidigare nämnt är gaming-stolar ganska så dyra och det är inte ovanligt att de kostar flera tusenlappar om du vill ha ett riktigt högkvalitativt alternativ.

Att välja stol kan dock vara svårt, speciellt eftersom utbudet är så fruktansvärt stort. Här nedan kan du därför hitta namnet på några stolar som verkligen har visat sig hålla måttet och som dessutom har blivit rankade i många bäst i test.

  • Secretlab Titan Series – Titan XL
  • Secretlab Omega Series
  • NobleChairs HERO
  • Arozzi Vernazza
  • DXRacer Racing Series
  • AKRacing Core Series EX

På internet kommer du att hitta de bästa priserna och det största utbudet, men det är alltid en god idé att testsitta i stolen innan du betalar för den. Har du möjlighet att besöka en fysisk butik innan ett köp rekommenderar vi att du också gör det. Då får du möjlighet att se och testa stolen på ett helt annat sätt och behöver inte enbart gå efter recensioner och omdömen.